fredag 30 april 2010

Valborg och här sitter jag med en valp i famnen...

Jaha då var man konstaterat tråkig... vad hände med fyllan och galna upptåg på Valborg? Att stå och frysa och glo på en eld samt att skratta gott åt ens gamla rektor som står med en sliten studentmössa och skrålar tvivelaktiga försök till hyllningssånger...
Nejdu! Inte då!
Här sitter man med antagligen världshistoriens lugnaste valp hanteringsmässigt, som bara älskar att ligga i ens famn och sova och äter glass...
Samson är lite mammig och vill oxå vara nära...
Jonas hann inte mer än att vända i dörren för att åka iväg till Gimo för att figga på ett träningsläger, idag hade det varit 8 hundar och imorgon skulle två till ansluta så han lär väl vara mör i kroppen när han kommer hem...
Kul för älsklingen att få förfrågan och lite fler hundar att köra och det lär vi ju dra nytta av i träningsgruppen ;)

Xeon ska matcha sin lillebror Quartus...

Imorgon blir det spår med pastasallad! -pastan till mamma och mig dock...-
Måste stämma av lite med Samson och hans kapacitet nu, blev lite konfunderad sist och ska kolla om det bara var tillfällighet...

Hoppas alla haft en underbar kväll! :)

tisdag 27 april 2010

Figgebyxor till salu!


Nu är jag less på dessa grå! De har hängt i förrådet i en evighet!

Jonas gamla figgebyxor är till salu, oavsett vad han säger -gör ju detta utan hans vetskap-

Nypris är 3800 och den som vill kan få köpa dem för säg 1800.
De är vadderade bak och fram och man ska vara ca 180-185 cm för att de ska passa, Jonas köpte nya med XX-long i benen -jädra långskånk- så då kan han väl inte gråta över att de som var för korta försvinner.

Ni/Du står för frakten om vi inte kan mötas eller lösa det på annat sätt :)

maila mig på jeanettehedman@hotmail.com eller ring på 0709-39 38 39

Energiåtervinning!

Q-busarna!

Jag kom imorse fram till att jag måste sluta vara på jobbet så mkt, man stannar kvar och man kommer extra tidigt bara för att man trivs så fruktansvärt bra... Men så är det när det sitter puddingtjejer och fikar är man kommer. Skratten är många och det är så härligt att mötas av alla glada hundar -även morgontrötta och tjuriga sådana oxå...- och bara känna att man har ett underbart jobb!
Så nu sitter jag här och drar ut på tiden, om 10 minuter ska jag kliva ut genom dörren, då har jag inte ens varit hemma i 12 timmar... Men det är så kul!
Dock så märks det att det omedvetet tär på en, man blir trött och energin glider ifrån en...

Så nu är det läge att ta tag i sig själv!
Innan allt vänder och man sitter surig och less i soffan och helt utan energi.

Så härmed låter jag er alla veta att jag ska ta tag i mig själv! För en tid framöver.... Så gott det går!

Men det är så mkt kul som ska hända under den kommande tiden så jag hoppas verkligen att mina energidepåer fylls till tusen! :)
Ska bara vara smart och undvika sådant som kan få allt på fall... Nu är man ju lite visare och klokare! :)

måndag 26 april 2010

Beathalandet muckar!


Samson och Zandor gör upp! Efter gårdagens skyddspass så är jag lite lättare i sinnet, har varit lite omotiverad men kört på ändå, snart är det dags för kennelläger med Brian Jacobsen och jag ska åka ner med Sissi. Ska bli riktigt roligt, lägg till hotellfrukost på det!;) Jonas blev idag tillfrågad om han kunde köra ett tre dagars läger, är så stolt över honom... Han utvecklas hela tiden och är så lyhörd och ödmjuk som figurant, bäst för honom att han fortsätter på det spåret! Annars blir det gruppstryk! Tror det kan ta honom långt... :)

lördag 24 april 2010

Nu är lilla Quartus på väg hem!


Jonas är i Tyskland och hämtar familjens nya guldklimp, med en mamma med IPO 2 och som används som vallhund och en pappa med en trea som lämnar kanon ämnen för vallning på ska det bli spännande att se vart den här killen slutar. Jonas har ju letat hund ganska länge nu, vi har haft ögonen på parningar som varit otroligt intressanta men omständigheter som varit har gjort att vi backat och han har besviket konstaterat att ödet vill ngt annat. Jonas är värre än mig med sina mål, skrämmande höga och jag ska göra mitt bästa för att stötta honom. Nu när den här möjligheten öppnade sig så var glädjen total och allt gick väldigt fort, tack alla som stöttat oss under svåra tider och funnits får för oss genom stormen,det kommer bli en träningsfanatisk familj nu men det ska bli så roligt! Har just lämnat tävlingarna i Enköping full av inspiration och är på väg ut på till spårmarkerna för drillning och ikväll är det spelning som gäller, rock för hela slanten!:) Kram till alla underbara människor i min lilla varje! Utan er hade jag aldrig kommit dit jag är idag,ni är min inspirationskälla och får mig att ständigt vilja vara den bästa av människor jag kan vara!:)

onsdag 21 april 2010

Naglar fixade och nu är det hundträning på tapeten!


Dock på öser det snöblandade regnet ner... MEN det kan ju hända på tävling så det är ju bara att köra på! Står figgen på plats så är det bara att snällt infinna sig :) Fast jag får väl erkänna att jag skickade ett sms med en liten lätt förfrågan... Tack Benson...

tisdag 20 april 2010

Samson får stryk av en tjej!


En härlig morgonpromenad som slutade med total förnedring för Samsons del... Ultra var på ett strålande humör och var inte sen på att haka på en liten fight;)

fredag 16 april 2010

En vanlig dag på jobbet...


Idag fick jag sällskap av dom här tjejerna och killarna... 14 stycken blev vi idag och i bakgrunden skymtar ni Malin med sina... Hur många av alla dessa hundar tror Du kan mötas på stan utan att slåss? Vilken tur att ett bra ledarskap löser allt!:) Det är många lediga idag så vi slog ihop mitt och Sannas gäng till ett, med andra ord så vad ni ser på bilden är en platssittning med okända hundar, hälften svart pluton hälften röd pluton... Mammas grisar...

onsdag 14 april 2010

Min mammiga mammas gris...

Malin med "sina" hundar, se vilka trånande blickar kidsen ger gamla Milton som myser med Malin...

En helt otroligt härlig dag på väderfronten, det var 0 grader ute när vi rullade från Kungsängen vid 05.00 men graderna steg snabbt och solen var inte sen att titta fram.
Efter jobbet så bestämde jag mig för att investera i ett par nya gympaskor då jag härmed bestämt att våren är här på allvar, det blev Stinsen och nys skor, lite annat smått och gott -älska rea!- kom med hem och nu tänkte jag hoppas in i duschen för en rejäl tjejstund!
Köpte en smootie på Waynes Coffee och killen som sålde den gav mig en av varje gratis för att jag frågade vilken han tyckte bäst om... -ibland så känner man sig speciell...-

Samson är bra mammig nu sen han fick flytta ut i hallen, det ger resultat på lydnadsplan vill jag lova! Bland annat pip när jag lämnar honom -visserligen knappt två sekunder- som måste tränas bort... Det är samma om jag lämnar honom i bilen numera... Kanske får han flytta in i sovrummet på nätterna igen iaf... Men samarbetet har blivit guld så man får väl ta det onda med det goda och tabubelägga pipet... Konflikt = utvecklande...

Någon som har tips på inlärning på dirrigerings apporteringen? Har jobbat med att lära honom höger och vänster med koner och vill inte lägga på jakt ännu... men har ni uppslag eller bra grejer som ni kört så skriv en kommentar eller mejla mig!

söndag 11 april 2010

Ett steg närmre LP3...


Idag plockade vi hem tredje placeringen och fick stå på pallen, härlig känsla! Trots enorma störningar med hundar som mer eller mindre kom rusandes in på plan 4 ggr med en boll och demonstrerade med hög stans mot Samson (Samson morrade lite dovt men svarade fint på min diskreta korrigering) plus att jag åter igen mitt stora klant tappade vittringsapporten!!! -20 poäng! Domaren beklagade sig mer än mig och sa att vi hade 40 säkra poäng om inte matte fipplat... Men men vi landade på ett första pris och nu ska vi knipa vårt LP3 så snart vi kan!

fredag 9 april 2010

Säg inte nej, säg kanske, kanske...

"Säg inte nej till valpen"
"Använd inte negationer vid inlärning"
"Det skall vara positivt"

Kan vi inte alla bara komma överens om att hund är hund och människa är människa, en gång för alla? Hela diskussionen börjar bli tröttsam och fjantig.
Hur kan man föda upp hundar som i vuxen ålder väger ca 85 kg och som en gång i tiden avlats fram som vakt- och gårdshundar och inte låta tiken fostra sina valpar? "Jag tycker inte om när tiken säger åt valparna" Nähä, född upp vandrande pinnar då. Hund är hund, dom bär sina valpar i huvudet, dom "tar" i varandra med 42 rejäla gaddar och 400-600 kilos tryck i käftarna, det är sant. Hund är hund. Primat är primat.
En människa vid ett års ålder är fullständigt beroende av sin omgivning för att överleva, vi har knappt några tänder alls och om vi ens kan gå, gör vi det ytterst stapplande. En varg vid ett års ålder är självförsörjande och finner sig tillrätta i flocken eller lämnar den för att skaffa en egen. Han har all kunskap han behöver för att överleva själv och lägger ner mindre byten helt på egen hand. VID ETT ÅRS ÅLDER. Då kallar vi våra hundar för valpar fortfarande, fast dom slutade vara det vid 6 månaders ålder. Är det konstigt att det sker missförstånd mellan våra arter?
Och nu kommer väl nästa diskussion; våra hundar är inte som vargar.
Jag har fördelen att i mitt yrke få studera tamhundar i flockar om 15-20 djur dagligen. Våra hundar är PRECIS som vargar. Men om det känns jobbigt att se det så, så finns ju alltid alternativet med dom vandrande pinnarna kvar.
Så säg nej till era valpar, precis som tiken gjort i åtta veckor innan dom landar hos er.

Se hunden som den är - inte som du är.

Ovan är skrivet av min kloka kamrat Sanna, du har ett så härligt sätt att skriva gumman.
Det kanske kommer en dag då folk förstår vad hund är och kan ge dem ett optimalt liv, tills dess så får vi hålla tummarna och hoppas på det bästa..

Även Sveriges största hundpsykolog anser att fostran ska vara klar hos en hund innan man kan ägna sig åt den typen av dressyr som denne idkar, men det säger man ju inte högt. Det enda som säljer är ju att säga att man kan älska sin hund till lycka...
Njae... Hur har det gått resultatsmässigt tycker vi?? Sådär...


torsdag 8 april 2010

Geggamojja på film...

Jag kastade mig in i bilen efter ett hysteriskt benpass på gymmet och körde ut på Runö för att möta upp Jimmy och Silwer, det vankades spår och Jimmy var inte sen att haka på -underbart med impulsiva träningskamrater-
Det såg så fint ut när jag körde förbi igår och rekade fälten, men där kan man ju säga att jag gjorde en liten miss i kalkylen... Det var mer eller mindre som att gå in i landet Mordor med allt klafsande och geggamojja, det lixom puttrade i backen när man gick -typ luftbubblor som pyste upp-...
Men Samson gjode ett ok jobb, inte ett kanon men inte heller ett kalkonjobb... Men med de förhållandena som var så är jag riktigt nöjd. Missade ett läggande där han la apporten utanför höger tass, men det diskuterade vi och rättade till :)
Måste få upp spårkondisen igen så vi kan börja jobba ordentligt i spåret, det är svårt att motivera inlärningen när han är helt slut. Så upp med kondisen och sen kan vi diskutera hur man SKA spåra -min lillprins har ju många egna och ganska högljudda åsikter om den saken- framförallt är det vinkelarbetet som är under all kritik och som måste filas till ordentligt...
Han går ju aldrig över en apport, inte ens i söndags när han höll på att missa en eftersom han var så taggad, men han kände vittringen av föremål och snabbt kom han ner på backen, dock fanns det ingen apport när jag klev fram och tittade mellan framtassarna. Den låg väl gömd under ena baktassen :) -Men han la sig och är inte matte med på alla apporter som hon släpper i spåret så...-
Här kommer en filmsnutt på slutet av spåret, det är en trött kille som kämpar sig mot slutet...


Vi avslutade kvällen med träningsgruppen på galoppen, riktigt nöjd med hans lydnadspass iaf, alltid ngt! :)

måndag 5 april 2010

Härlig vårdag!

Samson och jag tränar vidare... I oändlighet...

Roxy in action!

Xanti ska visa lillskiten Jonas var skåpet ska stå, här på våg in i skulet...

Xeon's spårkarriär har tagit fart!

Somliga uppskattar sina hundar mer än andra... ;)

Samson är blivande bombhund men har vissa moment kvar att lära sig... typ regel nummer ett: RÖR EJ!

Mästerfotografen Kjell Forsell har tagit bilderna!

Det var en helt under bar dag som tornade upp sig igår., hann lägga ett "test"-spår och ett ordentligt med 5 apporter och två vinklar, han gick kanon, dock så är spårkondisen inte på topp och efter näst sista apporten så "dog" han i mina ögon och mamma hoppade in och tog linan, jag gick fram till honom och kampen om spåret tog fart. Då är han inte sen på att köra ner näsan och bli så intensiv att mamsen fick brännsår i händerna av att hålla mitt ånglok som kom farandes över fälten -tempo, tempo eller hur mamma!!? ;) -
Han försökte dock jävlas och la ner rumpan lååångsamt vid de två första appoterna -Han låg som en sfinx men framdelen kom ner snabbt och bakdelen kunde lika gärna haft ett sånt där backljud som bakgrundsljud- sen sneglade han över skuldran efter mig och om han skulle komma undan, jag lät det vara och han fick en apport till på sig att korrigera sig själv, han gjorde om samma sak men nu tittade han redan bakåt när han hissade ner rumpan. Då var det nog och på nästa apport grälade jag på honom och så fick han "visa" om och om igen, han är så söt när han viftar på svansen och blir aktiv mot mig. Resten gick toppen utom en vinkel som han gick över... -Men men...-
Sen blev det lydnad och vi körde vidare på vårt sättande och fria följet med förflyttningar, de gick kanon utöver framåtsändandet där han vek av mot en fläck och hur det sedan ekade över nejden när jag vrålade på min hund var komiskt, jag hämtade honom i nackskinnet och "grälade" på honom och gjorde om, då gjorde han rätt med en sån där härlig energi som han alltid får när han ligger i onåd. Tonåringar!

Skyddet gick riktigt bra, det är mycket som ska till och man vill att vi ska ha kommit lika långt där som i alla andra grenar, mitt tålamod är... Sådär...
Men han har en helt annan energi nu och det känns skönt. Mål 1 är uppnått! Nu ska vi satsa på nästa mål och det kommer säkert gå kanon det med!

Alla hundar gjorde ett hästjobb och med så härliga förare så är det inte konstigt! Alla får hjälp och stöttning och alla har ngt att tillföra, det är så högt i tak att man tror skiten blåst bort! ;)
Jag blir varm i hjärtat av alla härliga människor som finns i vår grupp, det är så go stämning att ingen verkar vilja åka hem... Så efter 6 timmar så var det ett långdraget hejdå innan alla kom in i bilarna ;)

Det är guld med Jonas som kan ta in oss på övningsfältet och så får man tillgång till dessa kanon fält som ingen annan kan använda -ingen risk för att krocka med folk där inte!-, tack älskling! ;)

torsdag 1 april 2010

NU ska kärringen få se!

Nu är vintern ett minne blott får vi hoppas...

Jaha då har det hänt igen!
Jag undrar hur det kommer sig att man har så förbannat bråttom att göra saker och ting och så går det käpprätt?? Att man inte tänker till en och två gånger? Jag kan bara klanka på mig själv, men jag tror detta fenomen råder hos oss som vill få resultat och inte minst vi som är lite insyltade i detta meriteringsträsk...
Igår på träningen så körde jag förflyttningar -måste träna på min egen kroppshållning- och sättande/ställande/läggande... Alla stod i en ring och fikade/diskuterade och jag hojtade efter lite hjälp och fick genast det jag bad om! -Älska mina träningskamrater-

Fråga!!? Hur har Ni lärt era hundar sättande under gång?
Jag har kört "Sätter du dig så får du belöning"-tema och varit halvnöjd...
Jag har funderat länge och väl på detta och stått och kikat på min boll och mina godisar och insett nu att jag -personligen- har varit fel ute, min hund kommer aldrig få ett optimalt sättande om jag ska hålla på att låta den tänka jakt/uppåt/frammåt, jag vill ju att min hund ska tänka:
"Nu jävlar ska jag sätta mig som satan! NU ska kärringen få se på ett sitt utan dess like!!!".
Men istället har jag jobbat med energier som varit helt felriktade! Han har fått ha tanken "framåt" och inte fokus på mitt kommando, jag har varit otydlig med vad jag vill och vart fokus ska ligga... Är det konstigt att han sätter dig långsamt ibland, ibland inte alls och ibland snabbt som en vessla? Svaret är ju nej... Jag har ju belönat helt fel minnesbild hos min hund! Klantarsel!
Jonte hjälpte mig och vi körde belastning -jag var lite osäker så Jonte skötte belastningen- och jag grälade på Samson, han kämpade som ett svin och när han la sina energier på rätt ställe och fokuserade hela sin kraft på att genomföra det jag krävde så berömmde jag, det var helt sjukt vilken respons jag fick på det hela! Snabb som attan och glad som tusan, han blev lite kaxig och stolt kändes det som ;)
Grymt bra metod om man har en hund som kan vara lite yvig eller som min som är lat och bekväm, de får verkligen göra allt för att utföra och det finns inte utrymme till att tänka "Nu kommer bollen! Näha... NU kommer bollen!" och stressa, det är ju itne jakt jag jobbar med utan lydnad -försöker påminna mig själv lite oftare så man inte tar den lätta bollvägen jämt...-


Glad Påsk mina vänner!