måndag 28 september 2009

Vår ängel.

Fredagen den 25 september innan vi hunnit vakna somnade vår älskade Enja in.








Med svansen kaxigt högt in i det sista och med en härlig och fartfylld långpromenad med bus och i goda hundkamraters och tvåbenigas sällskap tillbringades hennes sista dag.

Aldrig kommer jag möta en sådan hund som du mitt hjärta, en tjej med en personlighet utan dess like.

Du kom till mig då vi båda var trasiga men vi reste oss ur askan och tillsammans så blev vi starka. Du var ljuset i vår familj, den som skapade minnen i vår vardag.

Du har varit med om mycket och lämnar aldrig någon oberörd. Du gav glädje åt många, med ditt lugn och trygga sätt så fanns du för där för alla.

Tack för en underbar resa, tack för allt du lärt mig, tack för att du charmade till oss Jonas, tack för att du lärt Samson allt du kunde.

Samson har alltid tagit efter dig under året till stor del, men nu när du inte kan vara här och sköta allt så har han tagit över dina uppgifter. Så vi har alla dina goda sidor och kvar, men dina hyss likväl...

Du finns hos oss föralltid...

Aldrig ska vi glömma dig... Älskade, älskade Enja.

söndag 20 september 2009

Vi vann hela sk*ten! :-)

För precis ett år sen var han så här liten...


Åter en tävlingsdag till ända!
Jag höll på att dö av värmeslag på plan, som en smärre wokpanna var det!

Vi skrapade ihop 173 poäng och vann med det klassen! :-)

Det är en rejäl avvägning för mig som har IPO:t som grund i lydnaden, man får nerdrag automatiskt och jag vet detta så jag ska egentligen inte klaga allt för mkt... MEN jag tycker att det är tråkigt, lydnad är lydnad i min värld...
Samson körde ett superfint frittfölj, men sen dog han av värmen! Som han kämpade och höll modet uppe trots att han panikflåsade och blev simmig i ögonen inför de två sista momenten...
Jag hade dränkt honom i vatten innan vi gick in på plan, men när vi gick av var han snustorr:-P

Nu siktar vi på nästa tävling! EN tävling till med 1:a pris så har vi vårt LP II oxå:-)

Sen blir det till att köra in Elit-momenten så vi kan plocka trean och komma upp i eliten...

Är nyfiken på hur det har gått i Enköping... Snart kommer Jonas hem därifrån...

lördag 19 september 2009

176,5 poäng!


Samson tävlade Lydnadsklass 2 idag med ett första pris och 176,5 poäng! Ett steg närmre LPII!

Roxy knep en andra placering på Enköping! Grattis Sissi med sitt monster! ;-)

Awsome!!!!!

fredag 18 september 2009

Heeeeelg! Äventyren står för dörren!


ÄNTLIGEN!

Massa skoj är på gång i helgen! Utställningen, tävling, Hanna kommer, Beathalandet in persona (Lottie och Peter) kommer upp och med dem ett pärlband av hundar och ägare som jag hoppas ni ser på Enköping! Antagligen i täten;-) okok... Man blir smått partisk med sin hunds kennel... haha... Awsome!:-)

Har sett fram emot den här helgen länge nu! :-)

Tjofaderittanlambo! hejhej!

Kort och nerskuren version...

Det här är en nerkortad, med det viktiga i händelsen utplockat, berättad historia.
Berit skulle ÄNTLIGEN få köpa sin första hund, i många år hade hon drömt om en viss ras och ringde Jönssonligan för att söka råd. Med sina ambitioner så skulle rasvalet vara ett obefintligt problem!
Lycklig som få började Berit leta valp, efter att ha blivit rekommenderad till en kennel av Jönssonligan fick Berit dock beskedet att inga valpar fanns. Men att deras fina hane hade blivit pappa på annat håll (SÅ agerar en riktig hundmänniska som vill andra hundmänniskor väl och förstår deras behov och ambition!).
Sagt och gjort, Berit tingade en valp på en annan kennel.
När Berit fick hem Otto så var hon överlycklig, ÄNTLIGEN! En härlig valp som passar henne och hennes liv som handen i handsken! Lycka!
Men en dag hade Berit bestämt möte med Elaka Ernst, han sa till henne att valpen var sjuklig och att hon skulle lämna igen den på en gång. Då fick hon pengarna tillbaka.
Otto är inte sjuklig, det är inget fel på Otto, han är bara lite långbent... Så som valpar brukar vara.
Eftersom Berit aldrig hade haft hund innan och Elaka Ernst var en erfaren person så trodde Berit självfallet på Elaka Ernst.
Berit var ledsen och pratade med Jönssonligan om vad som hade hänt, vilket var tur!
Annars hade nog Otto och Berits vägar skjilts åt.
Elaka Ernst är en elak person, jag gillar inte såna personer. Sådana personer gör fel val.
Namnen är figurerade men berättalsen sann.
Det var det här jag menade.
Usch för sådana människor!
Folk ska få skaffa hund av vilken sort, vartifrån i världen bara man älskar den och ger den ett lyckligt liv!
Bort med elaka människor!

torsdag 17 september 2009

Han får inte komma undan!

Snart helg! Enköping och utställning för flera finfina hundar! Håll ögonen öppna! Mmmmm puddingar!

Själva ställer vi inte, vi har ju lite blodhund i släkten så med vårt lösa skinn så halkar man bakåt... Men men vi hejjar på er alla andra! Det är lite vallfärd från Småland, härligt! Ska bli kul att se hur de små och stora har tagit sig:-) Hoppas att Samson's fränder kommer, har dock inte koll på om papsen kommer... Mmmm... En hund man inte vill missa! En mammas gris lixom...

Beathalandet Hector

Själva ska vi till Strängnäs, bådar dock inte gott... han är inne i en kurva som pekar spikrakt uppåt på "Jag kan allt och du kan dra åt helv*te"-diagrammet... *suck* Men men träning är träning! Vilket tävling är... Nu sak vi inte missa platsen, hoppas på att samtliga hundar är tysta och ligger still... hmmm..

Ni som ska till Enköping!!!!! Missa inte Jonas som visar hund! Den som kan filma filmar!!!! Han får inte komma undan! Det ska gå att bevisa att han sprungit i vänstervarv! Mohahahaha!

Imorgon kommer Hanna! Min underbara och pålitliga träningskamrat från Halmstad:-) Har saknat henne som en tok! Ärliga, härliga goa människa!

onsdag 16 september 2009

Ni underbara är allt...

En lugnare Samson efter att ha fått en promenad med en simtur och sedan bar det av till Enköping igen för lite ringträning. Superkul!
Hela gruppen var nästan där, lite härliga skratt och pepp, så är det oavsett vad vi håller på med! Jag hade säkert blivit påhejad när jag diskade bara jag bjöd hem hela högen på en gång! Hihi
Saknade min kära kråkan dock... ahhh can't wait for tomorrow!!!
Hundcenter here I come!

Underbara människor, äkta och ärliga personer slutar läsa nu...

Jag upphör aldrig att förvånas över människo
r, att det finns så mycket egotrippat folk som bara är ute efter sitt eget bästa? Att framhäva sig själva, sänka andra och sedan gå vidare? Helt obekymrade om omvärlden och den röra man lämnar i andras liv? Usch... Jag har blivit ställd inför detta som varit ett ganska okänt fenomen fram tills för 7 månader sen. Men gissa om man blev förvånad, man blir förvånad om och om igen. Att det finns ondska i så ren form så nära en. Om någon i min närhet far illa så kommer jag att vända upp och ner på hela världen för att se till att den som är ansvarig får stå till svars, allt annat jag skulle vilja göra är antagligen olagligt så en pinsam sanning om hur VÄRDELÖS denna människa/or är inför hela världen med en rejäl uthängning officiellt borde duga. Elaka människor är värdelösa! Alla gör ett val, vilket val man gör är upp till var och en, där skiljer äkta och ärliga människor sig från de värdelösa! Man väljer rätt. Punkt.
Neh med lingonvecka i släptåg så är jag så emotionell och blir lessen bara av att tänka tanken att man inte ska lita på folk, aldrig, hur goda deras avsikter verkar vara. Välj dem noga och håll i hårt som faaaaaaaaaaaaaaaaan!



Håller krampaktigt tag i några underbara... Ni är allt... Måste säga det oftare bara...


På benen igen!

Vaknade imorse med en mage som skrek, då hade jag sovit sen måndag 23.00 (dock sprang jag på toa hela natten... Hade feber hela dagen igår och mådde som en klubbad säl.
Tyvärr så kan jag inte äta så som jag vill just nu, magknip om det blir för mkt.. usch...

Samson sov med mig på toaletten, jag släpade dit en filt när kräkattackerna blev för täta, han låg rygg mot rygg med mig och tvättade mina fötter när jag hängde över taolettstolen.

Sen kom självaste feberdrömmarna och för andra gången i mitt liv så gick jag i sömnen! Samson fick panik när jag försökte ta mig ut ur lägenheten och var smått hysterisk, Jonas som sov så hårt blev väckt av Samson och tillsammans så sprang de ut i hallen där jag satt och grinade, i sömnen! Ahh!

Men som alltid när jag varit sjuk så sätter min rastlösa sida in och jag vill bara vara på G igen, men eftersom mina energidepåer är tömda så måste jag nog ta det lite lugnt...

Enja min goa lilla prinsessa som har varit med de gånger jag varit sjuk kom och tittade till mig men gick in i sovrummet igen... Varje gång jag kom in till sången igen så "frågade" hon om hon fick ligga i sängen bredvid mig. När hon inte fick svar så la hon sig nedanför sängkanten och väntade på nästa promenad till toaletten...

Neh nu ska jag pröva att äta lite till...

tisdag 15 september 2009

Sjuk

Magsjuka á la grande, feber, lingonvecka och frossa som inte är av denna värld.

Har sovit hela dagen...

Samson tog hand om mig inatt och var väldigt stressad av mina kramper som febern fixade. Underbara hund. Berättar mer en annan gång. Ska sova vidare nu.

måndag 14 september 2009

Give in to me - Takida

Min älsklings låt, den här blev jag kär i Jonas till... ;-)

Kanonspår!

Samson 6 mån spårar...

Kom just hem från spåret, igår så var det träning med gruppen och jag la tre spår åt Samson, två spår med nya spårläggare där jag fick träna på att läsa hund utan att veta vart vinklarna låg. Sista av allt så la jag ett låååååångt spår med enbart två vinklar där jag ämnade dra upp spårkonditionen.
Han var fenomenal den här helgen oxå så mamma peppade lite och vi diskuterade lite kring hans beteende i vinkelarbetet och hur man kan klura vidare. Har så många underbara och kunniga människor runt mig och det är så givande att diskutera och få feedback på det arbete man lagt ner. Han är lite för taggad när han har utarbetet en vinkel så han lixom galopperar med bakdelen, utan att släppa näsan... ser lite lustigt ut...
Blev övertalad till att träna inför tävling så nu får vi se hur det blir...

Åkte iväg nu och la ett spår med fyra vinklar och åtta apporter (vi har inte haft apporter på lääääääääänge, tog bort det ut konfliktsynpunkt) och det gick finemang!
Han la sig på skinkan på en av de första apporterna men annars så flöt det på friktionsfritt.

Jobbar med hans växlingar mellan jakt och sammarbete/lydnad, har byggt en minnesbild av apporter vid sidan av så han är astaggad på att få lägga sig vid apporterna i spåret nu:-)

Nu är det dags för em-prommis och sen middag:-)

lördag 12 september 2009

Lydnadsklass 2... hmmm..


Ett 2:a pris, 150 poäng och en 5:e placering totalt.

Inledde platsen med att ligga bredvid en tik som körde någon form av opera, domaren kom fram till mig när vi satt upp hundarna och sa att Samson hade varit tyst i två minuter men efter det hängt med i självaste refrängen... Och det blev en duett så det drog ner oss och hade utslag på helheten. Men han var snäll nog att informera mig om det och kom även fram och pratade med mig efter tävlingen och frågade lite om oss.
Vi nollade läggandet och han ställde sig bara, men han agerade och det är jag nöjd med. Det har varit lite mycket med att lära honom ställande, läggande och sättande under gång....
Tyvärr så kommer jag aldrig förstå hur man dömer lydnad och jag är numera väldigt väl medveten om den avvägning man får göra om man kör sin hund i IPO.
Han dömde ganska hårt och jag känner mig säker inför fortsatt tävlande i klassen. Allt hänger på dagsformen, hur man går ut. Fick fina kommentarer från andra tävlande som kom fram efter tävlingen och frågade om min träning och berömde mitt fria följ *stolt*.
Att nolla så tidigt i tävlingen är ju aldrig bra, men så är det! Man kan inte lyckas jämt!


Sikta på nästa tävling! :-)

Biten... *suck*


Ahhhgg!

Samson har bitit mig i näsan, ett fint snitt som ALDRIG vill sluta blöda.... *suck* Det är kärlek!

Är dålig i kistan... hmmm... inte så konstigt men iaf...

Ikväll kommer min älskade Matilda och hennes sämre hälft Björn ;-) Ska bli super mysigt!

Tjillevippen!

fredag 11 september 2009

Stenhård lyckospark!

Jonas is in da house again! ÄNTLIGEN är veckan över och han kom hem, helt slut... kul...

Imorgon är det tävlingsdax för två filurer och deras yrväder till hundar... Inga namn nämnda..hihi...
En jädra hård lyckospark i ändan på er! Det kommer att gå så bra så det är skamligt åt det! Det vet jag! Det är lite av en konsekvens av att ha skickliga hundförare i änden på kopplet...

Puddingar!



Grattis Millan och T-kullen!


Grattis på 9-års respektive 1-årsdagen!

torsdag 10 september 2009

Oresonligt förakt...

16 kilometer. Så långt går jag med hundarna de dagar som jag inte jobbar. Vilket till antalet är en denna vecka... Därav målandet...

Åkte ner och körde igenom programmet idag, satt som en smäck!
Vi är ju ett par stycken som ska tävla i närliggande tid så nu får ni andra hålla tummarna för oss!
Samson saknar dock dagis och Kråkan, hans allierade i sitt oresonliga förakt för små hundar... (Idag var det en golvmopp som fick The Evil Eye av Sammy...)


onsdag 9 september 2009

Tack Gud för skk's register!

Tillbaka!

Varför just vänstervarv? Är det någon som vet det?
Samson gjorde ett perfekt jobb och folk har frågat om honom, viket får mig att vara lite extra stolt, min prins!

Blir dock knäpp i det övre etaget, rutan fungerade perfekt idag på dan, sen i Enköping så bara larvade han sig...
Nerverna börjar göra sig påminda, det är väl sådär... man måste inse att det bara är en tävling, en lite annorlunda träning. Vad spelar det för roll om det inte går den här gången, ut och tävla igen med sig! Enkelt!
Har tjuvkikat på våra konkurrenter (tack Gud för skk och deras register!) och inser att Samson är den enda som inte tävlat 2:an innan... som folk har tävlat 2:an.... ujujuj... Han är yngst oxå, den som är näst yngst är född 2006... Är Sammy väldigt ung för att vara i 2:an? Hmmm...

Jag får sätta som mål att jag ska ha rekordmånga sidor fyllda med resultat på www.skk.se;-)

Men jag har ju min nuvarande dröm;-) I'll tell U later....

Hittad den nedersta bilden och kom att tänka på att den liknar flertalet andra bilder vi har...

Husse torkar upp en olycka...

Husse sätter lister i sovrummet...

Hjälpredan Samson, husse har grym nytta av att vår Heffaklump alltid väljer så lämpliga sätt att visa sitt engagemang...

Snygging till mormor!

Snart sticker jag till Enköping för att träna lite lydnad och Samson ska få springa i vänstervarv, same same as last week!
Han sköter sig så jädra bra så jag står ENSAM utanför och säger ingenting, utlovad halshuggning från Benson gör att man kniper ihop högtalarna.
Samson drar mer än gärna och kan ligga på lite mycket om jag säger något, så jag står bara och njuter av att titta på min vackra hund, för det är han verkligen! Ögongodis!
Sen så är Benson en jävel på att "handla"... (visa hund för er av mina läsare som inte ställer hund, Benson är en handler nämnligen...)
Kan man ha det bättre ordnat för sig? Egna figuranter, egen handler, en rolig hund och ett ganska gemytligt liv om man tänker efter? Förutom att Jonas bor typ 53 mil bort i veckorna? *suck*

Time to eat!

Tjillevippentippen!

Ps. Jag måste bara säga att jag har en så jädra snygg mormor... Lägger in ett bildbevis på min älskade mormor! Ds.


Those were the days....

Har målat om badrummet...
Började med målartvätt kl 18.20, sen spackel vid 20.30 som fick torka till typ 22.30, sen målade jag allt.
För jag är så jädra bra... nu är det klart.
Har med andra ord gjort konstgjord andning på vårt badrum, vi har ju stambyte om ett år så det är tokigt att köra renovering nu.

Ujuj...

Tränade hund på dan, Järfälla BK / Sk, alla på samma ställe! Träffade grabbarna... snarare gubbarna grus:-)
Janne och Tommy... härliga filurer och vi körde hund ihop. De är ett gäng äldre veteraner som träffas nästan varje dag och kör hund och fika, jag var hjärtligt välkommen tillbaka så fort jag kunde:-) Väddö-läger... those were the days!

Ser dubbelt... Ajöss!

måndag 7 september 2009

Sengångarn Nilsson

Kerfstedt, en salt kille...
Det var bara salta killar jag hade runt omkring mig i lumpen.
Utom Nilsson, han var min sengångare...

söndag 6 september 2009

Ensamma hemma...

Visst har vi lite fina omgivningar här hemma...

Stack till klubben och körde lite hopp-sitt-hopp, måste skapa lite annorlunda minnesbilder hos honom nu när inlärningen är klar, han var trött så jag skickade honom på rutan två gånger och packade sen in honom i bilen och åkte till Hammaren och gick femman, en riktigt mysig promenad med min lillprins...
Jonas har satt lister i vardagsrummet och svurit åt våra runda väggar och buktande tak.. hihi... Med utanpåliggande rör som ska byggas in i hans egenkonstruerade "lådlister", min älskling och ypperliga hantverkare.
Jag och Enja smet iväg och hade lite tjejtid för oss själva, gick 6 km- spåret och njöt av en god ljudbok:-)

Dock så har Jonas åkt så nu är det bara vi kvar hemma... En virrig människa, en galen hund och en matfixerad tös...

LP 1 Respons Qnäckiga Qakbit-Ten


Här har ni Samsons bästa kompis i Halmstad och hon har nu kammat hem sin titel! Skulle egentligen tävlat med mig och Sammy men frökens första löp satte käppar i hjulet.
Men som My och jag säger, nog fan ska en hane klara att det varit en löptik eller ligger en löptik på plan! Det är ju bara föraren det hänger på! Tabubelägg löptikar så är det INGA problem!

Ett jättegrattis till min underbara vän och allierade Lilla My aka Hanna Nillsson!!!

Hanna är ansvarig för att jag kom in på lydnadsbiten och nu är jag fast! Med pepp och tips som regna in så har hon sett till att jag kommit ut på tävlingsbanorna. SÅ ska en sann träningskamrat vara! Unna mig framsteg och stötta mig till tusen! Sån är jag mot mina kamrater...

Vill slå ett slag för Hanna som kör sina "utställningsgolden" i lydnad och JAKT!
Man kan inte hitta många Goldens idag på utställning som är kapabla till att var vad de egentligen är; en apporterande ras, en jakthund alltså!
Kolla in hennes hemsida www.kennelblagul.se!

lördag 5 september 2009

Filmvisning!

Idag så var det spår, lydnad och skydd som stod på tapeten, härligt att få ännu en lördag med detta goa gäng!

Spåret gick kanon, mitt i kärnan och jobbade bara med fettbaserat i orkanväder, vilket ni hör på filmen nedan. Spåret är nog hans absolut starkaste gren, sen lydnad och sist skydd, om jag får rangordna dem. Rangordningen är ju satt efter hur långt vi kommit och efter mitt tycke och smak. Skyddet bara blir, det är lixom inte så mkt pill och klura där... Han bara gör och det faller sig så naturligt... nästan lite tråkigt alltså... hua Jeanette som du säger!
Samson själv hade nog gärna kört bara skydd och spår... typ spårat efter figuranten och fått en sjuhälsikes belöning i slutet med ett rejält bytespass. Självfallet skippa lydnaden där man MÅSTE lyssna på ALLT matte säger...
Lydnaden tuffar på, han gör vad han ska och det kommer nog bli toppen i slutändan... måste komma ihåg att han är ung!
På skyddet så har vi ju kört 7 pass och han utvecklas i en rasande fart, så efter idag så kommer vi att lägga det lite på is igen, risken att överbelasta en så ung hund är överhängande. Han är så snabb på att lära att man gärna kliver iväg i utbildningen trots att de inte är mentalt mogna.
Men som Jonas sa; "En IPO1:a hade den hunden kunnat köra nu... Så säker som han är..."
Dagens kommentar blev från Benson:
"Kör lite lydnad och sen släpper du in honom så får vi se om han lärt sig något nu..."

Sagt och gjort och här har ni resultatet av vår träning:





Tack mina underbara träningskamrater och otroligt duktiga figutranter som verkligen lägger ner tid och funderar kring min hund och mig. Er omtanke gör att vår utbildning går så lätt och är effektiv som satan!

fredag 4 september 2009

Mina älsklingar!

Min älskling är hemma och jag kan väl bara säga att jag blir så lycklig och rofylld när han kliver innanför dörren, mitt ankare...
Körde lydnad efter jobbet idag och han går topp, tyvärr så är han på väg in i en sån där fas...
Eftersom han ligger lite före i sin utveckling med det mesta så är det väl inte konstigt... men ack så irriterande...
Har just ätit en god middag och ska fortsätta bädda ner mig i soffan till en film med min underbara lilla familj.

Samson är en riktigt hussegris, lite kul att se:-) Han ser nog Jonas som sin bästa vän och lekkamrat, bara vi svänger in på terminalen på Arlanda så börjar han gråta där bak i bilen, sen är det en total lycka när Jonas kommer ut från terminalen;-)

En myspyshund i stor förpackning... Enja är ju snäppet vassare... mina snuttar...

Samson smyger in och kryper upp lite på husses sida, oftast snuttar han lite på en av Jonas kuddar.. .hmmm... tuff kille...

Imorrn är det spår, lydnad och skydd:-) Awesome!

tisdag 1 september 2009

Det svåra är inte att apportera...

Kom bara ihåg att han inte får göra så här på tävling så ska det nog bli bra...
*harkel*


Min hund luktar koskit och lerinpackning!

Kom ur sängen i vettig tid trots att jag inte la mig i vettig tid. Slängde i mig lite frukost och packade in hundarna i bilen och begav mig till klubben för hårdträning (Det närmar sig med stormsteg...) och efter att ha plågat Samson så åkte vi till Hammaren och gick 4 km.
Hem för lite lunch och slapp, satt och letade filmer på tävlingar på nätet... Har blivit en dator nörd och sitter och surfar efter lydnadstävlingar så man kan få en uppfattning om hur det kommer att gå till.
Sen tog jag Samson på en runda, 7 km blev det och vi satte oss nere vid badet och mös tillsammans i gräset. Han är en riktig kelgris den där lilla tuffingen;-)

Dock så avslutade han med en lerinpackning. Jag kallade in honom och skulle be honom gå runt lerhelvetet, när vi passerat så sätter jag i min ljudbok i öronen och uppfattar inte att hunden stannar. Sekunden efter så tittar jag över axeln och ser honom göra combat-rullningar i denna jävla pöl, med en inlevelse värdig Vin Diesel...


Samson?

Nu ska jag hoppa in i duschen och sätta i en inpackning, har planerat en stor kopp te och en Japp!