måndag 31 augusti 2009

CORRODED tillägnat Kicki aka Smålands Rockböna!

ÄLSKAR DET HÄR BANDET! MISSA INTE!

KICKI HÄR HAR DU DET DU LETAR EFTER!;-)


Tyvärr så har de inga spelningar söder om typ Gävle... men snart så kommer de bli efterfrågade så vi i "södra" Svedala får njuta av dem!

De har just släppt en skiva som man kan köpa, de har sålt guld redan utan att var "kända", underbart att rocken lever i vårt avlånga land!

Sitter och klurar på morgondagen, det blir upppackning av flyttlådor och sen lydnad... Hinner nog med att spåra och ta milen med mina små... Har sjukt bra ljudböcker i öronen så det är skoj att knata på i skogen:-)

Fick PM för en av tävlingarna ikväll... ahhhh... Här ska tränas tävlingsnerver...

Ps. TIPS! Spelning på fredag, Engel spelar på den nyöppnade rockklubben The Cave i Sundbyberg. Ds.

Hysteriskt!

Körde igenom programmet idag och det satt som en smäck! Är så förbannat nöjd med att han for iväg på apporteringen som om jag skulle satt fyr på svansen eller något (trodde han hade onda avsikter egentligen... med tanke på den hysteriska utgångshastigheten), sen kom han tillbaka i samma hysteriska fart och satte sig PERFEKT framför mig (ÄNTLIGEN har han befäst positionen lite! Man vet aldrig hur det går nästa gång... ok det där var en försvarsgrej (Kråkans ande är här och slår mig på fingrarna), han var grym! Klart vi gör det igen! Hur svårt kan det vá?).... Var lycklig som en unge vid godishyllorna en lördag! Han gjorde samma sak tre gånger till och jag la nöjt ner apporten i väskan igen och spatserade och satte ut konerna:-) Mammas gris!

Det börjar dra ihop sig till en liten tävlingsstart... hujedamig!

Kolla in den här coola lilla hunden, apporteringen är så rolig. DET är en terrier! Haha




söndag 30 augusti 2009

Åsså igen då...

Puddings!

Sommarens sista suck

Konsert i Eskilstuna med ett av mina favoritband Dead by April.
Jonas har sin största konkurrent i ena gitaristen, superpudding!

Grym livespelning, var riktigt positivt överraskad och planerar att se dem på Medis senare i höst.

Kolla in videon!



Kråkan och jag var i säng strax efter 3 snåret men stod plikttroget på spårmarkerna och körde spår, lydnad och skydd, med strålande resultat!!!!! Mammas grisar!
Jag passade på att lägga två spår till idag när jag lämnat Jonas på Arlanda, Samson går som en klocka och utvecklas fasansfullt snabbt... Han är bara ett år, han är bara ett år... *måste komma ihåg*

Men man funderar lite på hur gammal man har blivit... förr var det inte problem att sova två timmar för att sedan vara piggare än någonsin dagen efter... hmmm...

Men ack så skönt det är att vara tillbaka ibland, känner hur mitt hårdrockshjärta har bultat på sparlåga under mina år i Halmstad...
But now I'm back!!!!

torsdag 27 augusti 2009

Lovisa Mina Maria Jönsson är här!!!!



Välkommen till världen Lovisa Mina Maria Jönsson!

Grattis till Karolina och Johan Jönsson som blivit stolta föräldrar till denna ljuvliga varelse!

Singelbio...

Efter att ha plågat Samson på appellplan och efter att ha hårdkört vinklar ute på spårmarkerna så satt jag mig i bilen och åkte till Kista för att unna mig själv en bio och en god bit mat.
Tänk att man så sällan gör sånt själv, men ack så härligt det är!
Blev på lite bättre humör efter dagens bravader med laddare som av någon anledning hamnat i Kallinge...

Filmen var helt ok men jag måste tillägga att jag saknar det obligatoriska polisarbetet i filmen...

Nu ska jag ta en kvällspromenad....

Orka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blir så förbannat trött på allt just!
Jonas har snott med sig alla laddare som vi har till våra Ipod´s så nu har jag inget att lyssna på när jag är ute med hundarna. Tack älskling!Så genomtänkt... tack...
Det är superkul att bara gå och glo på hundarna 4 promenader om dagen... jippi!
Jag hatar den där jävla försvarsmakten! Skicka hit min karl på en gång! Få armen ur rö*en och ta ett beslut, sluta skjuta på saker och ting så in åt helv*te! Antingen så får han komma hit eller så får han inte, det är inte svårt! Men så är det när alla som inte hade bra betyg från skolan och bara kunde göra armhävningar sitter på högkvarteret och rullar tummarna. Anlita en utomstående konsult som kollar över behovet. ojojojojojoj då skulle FM tjäna in en massa miljoner och kunna satsat dem på den riktiga och viktiga verksamheten.
Gubb- och kärringjävlar som bara sitter av tid och snor mina skattepengar.. .fint.
Vem man än ringer så pekar de på någon annan och man blir hänvisad till yttrligare en person som i sin tur pekar på någon annan... Ingen har ett jobb på högkvarteret. Jobbet består i att skylla på någon annan eller låtsas som att man är komplett idiot kanske är rätt yrkesbenämning.
Ni som är vettiga! Kan ni inte ta och styra upp skiten!!?

Orkar inte med det här...

onsdag 26 augusti 2009

Min idol! Puss Samson

Fenomenet fortsätter...


Träning med massa goa filurer, man får sig alltid ett gott skratt i dessa underbara människors sällskap. Tack Sissi för en utsökt sushimiddag! ;-)
Lika roligt att se Samson apportera den stora apporten, ett gott skratt förlänger livet!

Nu har Katrin Zytomierska skrivit något sånt där huvudet på spiken inlägg...
Åter igen så förundras jag...

Kan någon ge mig en vettig förklaring till hur?... Eller är det någon annan som har tankar kring fenomenet? Allt eller inget? Hutlös skam eller glänsande stolthet?
Sopar man igen spåret till ens tidigare beteenden?
Vad är det med kvinnor???? Hualigen!

Skriv en bok Jeanette! Skriv en bok!

Kramshejdå!

tisdag 25 augusti 2009

Nu finns det ingen återvändo!

Tävlingar inbokade. Hualigen!

Det är inte för hundens skull som man kan tro, nejdå här ska mattes tävlingsnerver tränas.

Det kommer komma en dag då vi ska tävla i en gren där vi slår på hans aningens starkare drifter, är jag nervös den dagen så kan jag lika gärna skicka in Samson själv på banan. Det blir samma resultat.... antagligen bättre om han kör själv.
Visserligen så kan jag ju ta en fika och titta på medan han kör programmet... *hmmm*

Ännu mera film!

Ni som missat vår lilla träningsgrupp, här är filmbevis!

Så mysigt nöjd som det bara går att bli...

Tänk att han var så liten att han inte nådde upp på toalettstolen... Nu får han knappt plats i hundbadkaret på jobbet...

La ett vinkelspår med 10 vinklar åt lillemannen idag och hade i tankarna att du skulle ja få korrigera honom och köra lite konflikt.
De två första vinklarna sa jag ifrån på skarpen och berömde när han gjorde rätt, jag vill att han lär sig att ALDRIG vänder runt sin egen axel.
Resten av spåret gick sådär så man blir lyrisk och bara vill fortsätta i all evighet. Men spåret tog slut och jag tog beslutet att det fick räcka för dagen då vi har en ganska stor och positiv minnesbild med oss.

Så nu är jag bara sådär mysigt nöjd och tänkte festa med en Japp och Män som hatar kvinnor samt en smarrig middag;-)

Kram på er alla!

Så intressant! Fantastiskt skoj att klura i... hihi

Jag har verkligen snöat in på gårdagens ämne och satt och letade uppsatser kring ämnet , bloggar och artiklar och fick hur många uppslag som helst.
Det är så fascinerande hur vi kvinnor helt enkelt kan hänga upp oss och att vi inte kommer vidare, jag är själv sådan. Men sen ett par åt tillbaka så är det något jag slutat med, sen den dagen jag tog det mogna steget och insåg att vissa människor bara tar min energi och ger mig ingen. Jag bestämde mig för att skala bort dem. Det bästa beslutet jag någonsin tagit.
Kan med facit i hand säga att min värnplikt blev en vändpunkt för mig, att vara ensam bland 49 killar fick mig att inse vilket dubbelspel jag levt i.
Falska leenden som bakom min rygg blev till ord. Tjejer.
Att studera socialpsykologi belyste ett område som jag aldrig riktigt hade fått förståelse för.
Men idag vet jag bättre, jag förstår, men jag gillar det inte.
Ibland så smiter "energisnuvare" in i ens liv, men de upptäcks snart och ut åker de.

Mycket av det jag skrev om igår ligger i den norm som vi kvinnor lever i, varför har det blivit så? Är det någon som har ett förslag?

Som Karin skrev i sin kommentar så kan man ju undra varför "vi" kan jaga en syndabock till världens ände, när det uppenbara felet ligger i vår egen natur och det beteende vi utövar? Vi besitter själva makten att stå över beteendet och växa som människor, men i så många fall väljer vi att inte göra det. Vi väljer en förklädd skam, en skam som för stunden verkar vara vägen till stolthet. Varför?

Hur kommer det sig att vissa tar denna märkliga egenskap till oanade höjder?
Förnekelse? Känslan och längtan efter självförverkligande och att få uppnå stolthet, till vilket pris som helst?

Sorry men jag har verkligan hängt upp mig, men jag är så underbart fascinerad av ämnet just nu. Skulle kunna skriva en bok... haha...

Ska läsa lite i mina gamla böcker...

Men först ska jag ut och lägga spår...



måndag 24 augusti 2009

Läser ni många bloggar? Jag med och...

..nu har jag tänkt lite...
Har ni oxå tänkt på sådana där människor som bara verkar ha tur jämt? Eller ska man säga glider igenom livet friktionsfritt. Även om de ställer till det för sig så klarar dessa människor sig, på något märkligt sätt så bara gör dem det hela tiden...
Även om de gör bort sig igen så lixom rinner det bara av dem som vatten på en gås, sådana personer är det ganska lätt för mig att tycka mindre om, kanske rent av inte tycka något om eftersom de inte är värda det.

Ta denna Katrin Zytomierska som exempel, hon kan kasta skit kors och tvärs (visst måste jag ge henne att hon har ett underbart tänk i vissa fall...) och det rinner av henne, hon sårar många och startar en hetsstämning grundat på rykten och hörsägen (tingsrättsbeslutet som exempel) men det går obemärkt förbi. BARA för att det finns några få som skyddar henne. Några som stryker henne medhårs. Bara för att dessa få gör detta så kan hon fortsätta.

Har ni tänkt på att majoriteten som pysslar med det här är tjejer!!?
Kan någon hitta till antalet lika många bloggar (eller i dagliga livet!) killar/män/karlar/ som håller på såhär?
Ligger det i den kvinnliga naturen att göra så här? Nu börjar man ju kika på det här ur ett socialpsykologiskt perspektiv... visst är det egentligen väldigt intressant?
Varför är det såhär? Har kvinnan en naturlig fallenhet att tala illa om andra? Kan det vara så att det grundar sig i de berömda begreppen skam och stolthet av Thomas Scheff?
Skamen över sitt beteende genererar i att man för att uppnå stoltheten väljer att trycka ner andra? Till vilket pris som helst?
För att behålla sin stolthet och undvika att uppnå skam så vill man hitta en "syndabock", man vill lägga skulden på någon annan och peka på dennes beteende när man kan hitta den felande länken i sitt eget beteende och beteendet hos dem som man får att ta ens parti och som hjälper en att leta "syndabock". (Katrin vs parkeringsvakterna)
Kan det vara så här enkelt? In med mer karlar eller så ska vi kvinnor lära oss av den "rakhet" och därmed genuina ärlighet som faktiskt männen kommer med.
Det bästa är att vi lär oss. Kan vi det så kommer vi också inse att vi bara höjer vår egen skam (även om det upplevs som stolthet) genom att tala illa om andra och leta "syndabockar" för att framställa oss själva i bättre dager.

Jisses kanske ska mejla Sociologiska institutionen i Halmstad och mina gamla lärare och tipsa om ett hett ämne!!?

Hade jag fått styra världen så skulle jag skickat folk som beter sig så käpprätt åt fanders och behålla alla som är äkta och underbara:-)

Kanske att man ska läsa vidare... Det är ju mäktigt intressant hur genusbetingat det här ämnet kan te sig... nu har jag ju en uppsats på G! ;-)

söndag 23 augusti 2009

Mästerfotografen Kjell Forsell!

Ännu en heldag i hundens tecken!
Samson inledde med två spår som gick galant utom visst vinkelarbete, men jag och Kråkan slog oss själva på fingrarna... det har varit slarv på den fronten rent träningsmässigt...
Sen blidde det lite lydnad och som la grand finale så körde vi två skyddspass...
Jag är så OTROLIGT stolt över min lille Schamschon!;-)
Vi har börjat driftväxla honom och han plockar fram allvaret när han går in i bevakning, utan en susning till osäkerhet! Han bara gör...
Det går så ohyggligt snabbt för honom och jag är så glad över att jag har så bra figuranter som kan hjälpa mig att förvalta det jag har i kopplet så bästa sätt.
"Trots att han bara är året så står han verkligen för vad han säger!" var kommentaren när han kört sitt sista pass.



Det är mycket hund... mycket som ska falla på plats... Men ack så go han är!

Tja... nu ska bara jag hinna med tåget;-)



Jonte har hjälpt mig en hel del de sista träningspassen och ett tack räcker inte, sådana tips och trix är ovärderliga!!!

Lilla my och Bacci fick 197 poäng!!!! Aaaah!!



Bacci och Lilla My skrapade ihop 197 poäng i Lydnadsklass 1!!!! Ett jättegrattis!!!


Lydnad, spår och långpromenad för Samson, ujuj stackarn...
Enja håller på att tappa en trampdyna (vi är ju på väg in i september så det är ju dags! :-P) så hon fick köra lite "rutan" och sen fick hon ett terrängspår som hon löste ut hur jädra bra som helst!
Nästa bra sak är att sovrummet är klart! Nu ska bara garderobsdörrarna upp... måste bara klura ut vilka jag vill ha där inne och samla ihop lite pengar... vi har ju 4 meter garderob...
Vad skulle jag göra utan min underbara man!!!? Som han har fixat under dagen! Hua...

Har fixat med hemsidan lite och slängt bort en del och lagt till nytt... Kolla gärna! Sajna GB:n, det är tunt på den fronten sen bloggandet kom igång... :-(

Imorrn är det spår och skydd som gäller och sen är det vila för mina pluttar på måndag, jag ska jobba så det passar ju perfekt!

Stay safe!

fredag 21 augusti 2009

Lydnad till förbannelse!

Måste man bajsa så måste man... Husse tar gärna med sig en tidning, jag tar gärna en apport...

Lydnad till förbannelse imorse, Samson såg i kors och jag tjatade som en gammal hagga i lite drygt en timme! Inlärning, inlärning och åter inlärning...
Paus med lunch och en powernap för hans del, sen packade jag in Enja och Samson i bilen och drog till klubben... moahahahaha!
Åter lydnad och nu jädrar hade han sovit lite på saken och löste sina uppgifter med bravur!!! Mammas gris!!
Enja fick köra agility och hon tycker verkligen att det är skitkul! hihi
Sen drog vi till spårmarkerna och rekade, la ett spår åt dem var. Samson fick ett 3:an spår med 5 apporter och det gick finemang med undantag för en vinkel som blev svår med den starka vinden å allt.
Sen rundade vi av med en 9 km lång promenad i raskt tempo.

Yess nu börjar jag få in Lotties takter *skratt*.

Imorrn blir det spår och promenad, lydnaden får vila en dag... Tänkte lägga ett ordentligt tjänstespår så han får klura lite:-)

Måste planera in vila i början av nästa vecka:-)

Nu har jag tryckt i mig tacos och ska hugga in på en Ben & Jerry´s , mmmmmm...

s. Det gick finemang hos ortopeden och de ville inte ta några plåtar då de bara anat en kontur på en av alla tusen plåtar de tog sist. Hade det varit tillväxtzonerna som de trodde så skulle han vara halt ännu, ingen är gladare än jag:-) Ds.

onsdag 19 augusti 2009

Det var lättare förr...

Det var lättare förr...

Helt slut efter dagens träning, blev hårdpiskad av Jonte och höll på att stupa ute på plan... men men vill man komma någonvart så är det den vägen man får gå...
Jag blir så nervös bara han börjar domdera och ställa med mig, pekar med hela handen och höjer rösten yttrligare lite till för att pressa på en lite till.

Men ack sååååååååååååååååå nyttigt! Trodde jag hade det fria följet, men där hade jag fel...
Inte en käft som ställs framför honom har det!
Han stack ner handen i min träningsväst och fiskade upp bollen som låg där och släppte den på backen.
"Du ställer upp framför mig i den här riktningen (han pekar med hela handen och ser ut som allvaret själv i egen hög person), är föraren redo?"
Jag hann inte ens säga "ja" innan han gav mig den första verbala käftsmällen, sen var det igång!
"Alla hundar kan tigga boll, få din hund att gå med energi och ge honom creed för det"

Så fort jag träffar Jonte så går det upp små ljus, aha-upplevelserna slår som spön i backen... JÄMT!

Men det är nog fler som kan instämma i att vi är FÅ som har LYDNAD på våra hundar...
Jakt jakt jakt.... hmmm... Testa att ta av er träningsvästen, lägg undan bollen... hmmm... Fan helt plötsligt blev det svårt att träna hund va? *suck*

Men apporteringen satt som en smäck idag efter gårdagens utvecklingssamtal... phu... skönt det iaf!

Nu ska jag njuta av att jag fick hem min älskling ikväll, stackarn är helt slut efter övningsdygn och grejer...

Stay safe!

Ahh fjärren i denna arla morgonstund!



Japp jag får ju hålla med min compadre Lilla My att det bästa man kan göra är att träna på promenaderna, när man redan har så mkt energi i hunden:-)

Igår så började jag lära in fjärren, så här såg det ut i arla morgonstund! Ursäkta att jag filmade på fel ledd, men lägg er raklånga på golvet och ställ skärmen framför er så... haha

Idag så ska vi vara hos ortopeden klockan 15.30!

Nu är det toa som gäller! Seeee yaaaaa!


tisdag 18 augusti 2009

BRAK

Min favvo serie på Body shop, får aldrig nog av den!
Kolla in på www.thebodyshop.se


Nu jävl*r har jag skrubbat och haft mig i en timme, det nästan svider i skinnet men det är det värt!
Har dessutom hållt mig från onyttigheter hela kvällen och sitter nu här med en kopp te, är omåttligt stolt! *hurra för mig!*
Har suttit på det där Facebook och kollat på lumparnas bilder, f*n va smal jag var! Hua!
Men man blir lite pepp... hur svårt kan det va? Ja jag vet! Sjukt svårt... men jag har min dröm om att komma ner till Skåneland med en aningen slankare figur till jul...
Har sprungit två gånger idag och BRAK:at en del... håller tummarna för träningsvärk imorgon...

Stay safe! //GI Jane

Rappoter från självaste moderklubben!

Har fått roliga rapporter från Sk Habo, fok är hur duktiga och kämpar som idioter med träningen och alla hjälper varandra. Kul kul, det är lite av en "träningsgruppen" till... *härligt*

Fick en liten rapport om Samson´s halvsyster Trazzla, en bedårande tik med ett jädra go i! Hon kör på Samsonstuket och även då Roxy varianten, att bli passiv så slipper man samtliga krav!:-)
Kan inte låte bli att le åt dessa Hectorvalpar som är så listiga, Samson höll ju på att trycka dit mig och i sista sekund insåg jag vad han höll på med och sa ifrån.

Hihi de är för goa, är så glad över min lilla fis och jag kan bara ana att Kicki känner samma för sin lilla hårboll;-)

Kolla in hennes blogg så kommer ni hitta den sötaste lilla valp man kan tänka sig! beathalandettrazzel.bloggspace.se

Nu är det träning och aktivitet som gäller! Imorrn är det ortopeden, håll tummarna!

Saknar häst som en tok numera! Letar efter en medryttarhäst, men det känns dumt att ta upp det om det nu blir en flytt eller inte...



måndag 17 augusti 2009

Hårdträning och terränglåda!

Ujujuj nu jädrar har vi kommit igång, hältan har ju varit som bortblåst i ett par dagar, nästan en vecka när jag tänker efter...Idag så blidde det att träna på inkallning med ställande, hopp-sitt-hopp och rutan tjatades till förbannelse... Tänk att de kan testa trots att de har gjort det klockrent typ 12 gånger på raken innan? Jag misstänker att Samson gör det på ren djävulskap!!
Imorgon så är det spår som gäller och vi ska oxå iväg och träna på Bro-Håbo BK, jag håller på att byta miljöer titt som tätt och tränar på lite olika klubbar och platser. Det verkar inte bekomma honom det minsta så det känns skönt.
Ska nog passa på att simma dem ordentligt oxå, det blir till att föna grabben... haha...
Stackarn har vant sig och står som en staty med en blick som får de svältande barnen i Sudan och svininfluensan att verka vara småpotatis.

Min älskling ligger ute i skogen och myser i en puppa, soldaterna ska ha sina första fältdygn... mohahahahaha! Är såååååååååååå nöjd med att min värnplikt är till ända! 114 dyng bodde jag i den berömda terränglådan...

Som hundförare så fick man sova i hundgården de första två veckorna som man var på HundSektionen... när det kröp ner mot nollgradigt och man låg ute på en pall med en hård gummiskiva undersig och hunden som kurade ihop sig intill... det var en frusen men underbar känsla... Men vilka tio månader det var! Saknar det kan jag säga...
Kanske inte allt dock... hang in there Sebbe! Om ett år så är det lumparhistorier som gäller!

Lite minnen...


Packa bör man annars dör man, med största sannolikhet...

Hääääärligt med tre fältveckor! Weeeeeee!
"Fan matte... jag har ju spårat sju kilometer nu... kan vi inte åka hem nu?"

Utbildning med polisens bombenhet.
Mmmm mammas gris (Hero) och jag sover tungt...

Nu sticker vi hem! Falk är lycklig...

söndag 16 augusti 2009

Samson stormar fram!


Samson tar stormsteg i sin träning, i helgen så körde vi bevakningar och han är suverän, trots sina unga år så kopplar han på skärpa och ingen blev mer förvånad än jag... redan nu? Kul kul, framförallt så finns det inte minsta osäkerhet i honom, han är så cool och verkligen njuter av att få träna!

Vi har tränat vidare i lydnaden och jag tänkte avvakta vad veterinären säger sen så får vi se när vi kommer ut på banorna igen;-)
Är just nu mest nöjd med hans apportering som han har en rasande fart, galopp ut och in, härlig kille:-)
Rutan är vi oense om, men han gör som jag säger... så jag får skylla mig själv...
Fjärren blir veckans projekt...

Neh nu ska jag njuta av sista timmen med Jonas innan han återvänder till F17 och den gedigna orten Kallinge... hrmm..

fredag 14 augusti 2009

Ahhhh!

Snart kommer Jonas hem!!!!!!!!!!!

Utter och Jonas slummrar lite i Bruksvallarna...

torsdag 13 augusti 2009

Härligaste träningsgänget i världen!


Ibland undrar man hur lyckligt lottad man kan få vara, jag trivs så jädra bra med mina träningskamrater så det är galet! Vilket härligt gäng!

Från ena hållet kommer helt plötsligt kommenderingar från Kicki när jag och Samson kör fria följet, spontant så visste hon vad jag behövde (jag började kommendera mig själv). Pepp och beröm avlöste varandra och givetvis lite konstruktiv kritik som jag blir så glad av, tänk att mina vänner bryr sig så mkt om mig och min hund!!? :-)

Jag körde rutan och konen för fullt och då kom mor och snodde konerna och satte upp en skitrolig övning. Konerna stod i en trekant och nu sa hon till mig att "lär din hund vänster"... jaha sa jag...
Jag skickade honom till konen rakt fram och satte in kommandot "frammåt" och kan travade om än något osäkert fram till den närmaste konen... Sen kom det roliga! Jag kommendrade igen "Konen, vänster" han tittade på mig och tittade på de andra två konerna som stod snett framför honom åt både höger och vänster. När han tittade på vänster så kom första lilla berömmet "Räääätt", förvånat tittade han på mig och undrade nog i sitt still sinne om kärringen fått en smärre hjärnblödning.
När han tittade igen så berömde jag igen och han tog därmed ett litet steg, det tog inte många sekunder först han faktiskt travade ut till den vänstra konen! :-)

Hur kul som helst! SÅ nu är det bara att fila på sådana roliga detaljer, tills den där hältan lägger sig... om den gör det...
Fick en ny tid hos ortopeden nästa vecka! Yesssss!




tisdag 11 augusti 2009

Skit skit skit!

Lillprinsen i april...

Hältan är tillbaka med besked. Imorgon ska jag ringa och kolla om vi inte kan få komma till ortopeden redan nästa vecka...
Fan fan fan...
Hade det inte varit för den så hade vi kunnat starta 2:an och gjort ett BH vid det här laget... *suck* allt hamnar på is... skit skit skit...

Får lite halv panik, tänk om det är något? Tänk om... usch man får inte tänka så...

måndag 10 augusti 2009

Lycka till min fina vän, numera även fru Hansson


Min fina vän Jeanette Wegersjö har gått och blivit fru Hansson, vilken kvinna!

Nu väntas liten nummer två och hon övergivit Stockholm för att bosätta sig norröver i Torsåker och där njuter hon av det härliga familjelivet.

All lycka till er!

Tusen kramar från oss!

Lite träning...


Ujujuj vad jag stör mig på den där hältan, den är som ett grått moln som ligger över vår träning och träningsmöjligheterna och framförallt så kan man inte gå ut och tävla med en halt hund, på det så har vi en karrens på 28 dagar på rimadylen... ahhhh

Var på Danderyd-Täby BK och körde idag efter jobbet, han gick finemang och det jag skulle vilja köra är ju hopp-sitt-hopp, men det blir lite svårt...
Apporteringen sitter så pass att man kan köra, dock önskar jag ju lite mer tempo in. Linförigheten ser riktigt bra ut, förutom helomvändningarna till vänster där jag vill att han blir snabbare... Ska fiska lite med mina träningskamrater vad de har för tips...
Rutan var jag mest nöjd med! Som han tänkte till idag, jättekul faktiskt!

Det är bara att hoppas att hältan lägger sig så vi kan gå ut och köra vår lilla lydnadsklass 2:-)

Födelsedagskalas på Norrö!

Födelsedagsbarnet...
Samson fick givetvis en egen hatt...

Min fina lilla skithund...

I lördags så bara det av till Nörrö efter en rekoträning med eliten, på schemat stod grillning och tårta, det blev lite sång och massa skratt!

Enja och Samson fick vara med på ett hörn (med nyktra ägare så är det ok:-) ), de badade och hade mysigt bland trevliga människor medan deras ägare ät så det sprutade ur öronen, trodde vid ett tillfälle att jag faktiskt skulle spricka...

Foto: Kråkan med sin supermobil.... hrmm...



söndag 9 augusti 2009

Samson har ordet...


En vanlig fredag...

Ja som ni ser så har jag passerat kontaktfältet, vilket är en viktig detalj när man håller på med agility. För er som undrar så ser jag detta som en alternativ karriär, absolut! Vill inte att ni gör narr av en seriös kille som jag, en dag kanske det är mig ni ser på de stora arenorna, Globen vore något.


Ehh... jaha... Du hade en tanke att jag skulle igenom här alltså...

Finns det någon i en aning större storlek?


Platsliggning med skott frånBruksträningsgruppen bekommer mig så mycket som jag visar på bilden. Störtlöjligt! Min husse är sån där fäääänrik så krig är vardagsmat... ja sen lever jag ju med The Boss...


Men lägg ner nu, Huuur kuuul ääää dä häääär?


Att det ska va så jädra petnoga med alla prylar och hur man ligger... men f*n va lätt det va att få henne tyst... då kör vi så här då...


Stilstudie av Enja... hahahahahahahahahaha aaaaaaaa hahahahahahahahahahahahahahahah!

Arlanda är säkrat.

Stay safe!

Eder Samson the King

Han är bra fin... en häftig hund faktiskt...

Äääälskar min rosa spårjournal! Passar våra personligheter lixom... haha

Har fått två oslagbara pass på raken med min prins! *myser*

I fredags så blidde det spår och lydnad, körde apportering som går fin fint och det fria följet, stack till Bro-Håbo BK och lånade deras plan. De hade faktiskt speglar som man kunde gå och kolla i, därmed så kom jag fram till att mamma faktiskt har rätt, det ser bättre ut från sidan än jag upplever det från ovan. Så jag ska inte tjata om att han ska upp högre, det bli onaturligt och risken att han skjuter ut bogen och kommer ur position är stor då.
Sen blidde det agility! Weeeeeha! Samson har kommit över sin lilla höjdrädsla som blev efter att han höll på att ramla av den skrangliga trappan i Oskarström. Nu kutade han som en iller fram och tillbaka på egen hand. (bilder kommer så fort jag hittat kabeln till kameran)

Igår blev det skydd med råge, han biter som en krokodil och nu är det ny ärm som gäller; vi har fått med oss att det ska vara en med längre bitkil och som är hårdare...
Benson satt fast i ärmen när mammas lilla bet till och kunde med lite smärre nypskador dra sig ur...
Vi körde även vår första bevakning, allt faller sig så naturligt för honom. Han är en så stabil kille och eftersom han ändå fick vänta tills nu så sorterar han hur bra som helst. Hade jag gasat från början så hade det slutat i smärre kalabalik :-O
Han satte sig ner och efter två skall så fick han bytet...

Efter den gemensamma genomgången så blev det klart att skyddet kommer att ligga på is igen men undantag för uthållighetspass fram tills själva försvarspaketet vaknar, vilket brukar hända vid 16-18 månader hos hunden.

Jag satt och mös hela dagen sen, han är bra fin... en häftig hund faktiskt....

Längtar tills nästa träning, speciellt med vår skojiga grupp! Ni är super!!! Bra jobbat allihopa!

Nu väntar vi med spänning på kalasbilderna från igårdagens grillning där även Samson fick en partyhatt!

fredag 7 augusti 2009

Man ska vara listig!

Nya tag! Visst är det underbart!!!? Top of the line! Fett najs!

Det gäller bara att vara listig och slå underifrån säger mamma, så nu ska det banne mig bli pli på lydnaden, spåret och skyddet...

Synd bara att hunden är halt...

Ska nog träna på ingångar med apport...

Återkommer! Men visst är budskapet solklart!?

Ps. Rose! Alla våra tankar har slagit rot och nu jävlar! Här ska tränas! Ds.

"Sluta trängas! Savannen är stor nog för oss båda!"

tisdag 4 augusti 2009

Fänrik Fjun

Utter, Jonas och Benson tränar bevakningar... Tända och släcka...

Jonas utvecklas med en rasande fart och förfrågningar efter att han ska figga har kommit in från flera håll, min älskling är en talang och jag är så stolt och glad över att jag har honom!
Det är kul att han får träna med så många olika grupper runtom i landet, men med den viljan att bli så bra som möjligt och en rejäl dos ödmjukhet så kommer man långt. Det är ju först då man kan bli en bra figge eller hundförare. Eller hur?

Nu saknas bara att han startar en IPO1 så får han bli tävlingsfigurant, men jag får hålla med om det folk säger... Att bli tävlingsfigge är inte svårt, men att bli en bra träningsfigge är svårt.
Det är ju dem som ser till att vi har folk ute på tävlingsbanorna.
Att få ut ekipage med bra resultat är ju kvittot på att man lyckats med det man gör:-)

Visst ser han lite snygg ut min pudding? hihi

Saknar dig!

söndag 2 augusti 2009

Mina bitmärken sitter kvar!!?!

Nu var vi singlar igen! Jag, Enja och Samson lever livets glada dagar igen!

Har just kommit hem efter att ha satt Jonas på planet och storhandlat... är det inte märkligt att det allti är jag som handlar? hmmm...

Ska köra storröj på toaletten och slänga sånt som man ALDRIG använder men som man envisas med att ha kvar... *suck* samt gå ut på min enorma lydnadsplan och köra lite fritt följ med lilleman:-) Nu måste vi börja träna på vändningar, jag ahr ju planen på att alltid ha honom på vänster sida, även i vändningarna... jag tycker att det ser otroligt snyggt ut och det är allt för vanligt med snea sättanden och att hunden "gör lite vad den vill på vägen runt.."
Blir det pannkaka så lär jag om på nytt... svårare än så är det ju inte:-)

Idag så satte vi ihop vårt matbord, vi har "ärvt" pappas matbord som jag är bokstavligen uppvuxen med (mina bitmärken sitter kvar!!?! hihi), så nu känns det ÄNTLIGEN som att man bor här! Jag ska slipa det i veckan (tungt ekbord) och olja det...

Är det någon som har koll på vad man ska ta till om man vill att träet ska mörkna något och ha en naturlig look?


Saknar dig redan älskling!


Första ärmpasset avklarat!

Bild by mästerfotografen Kjell Forsell... självaste talangen och nybliven hundförare i vår träningsgrupp.

Tack alla för en fantastisk träning! Jag älskar när så många är engagerade och med på träningen, så vill jag alltid att det ska vara:-)

Jag inledde på den gemensamma genomgången med att säga att jag ville starta med trasa och att han skulle få ett par bett så han kom ihåg vad vi pysslar med när vi tränar skydd och att vi sen skulle plocka in ärmen. Benson var den första att fnissa och sedan stämde flertalet in... Jaha vad föreslår ni då undrade jag irriterat?
Jonas min älskling som vet hur jag mitt tjurhuvud tänker sa att så kunde man visst göra men att det som Benson sa inte finns någon större anledning med tanke på hur "Heffa" aka Samson faktiskt är, min bittra sida gav med sig....
Så sagt och gjort så plockade vi fram ärmen och det sa bara "tjoff" så satt han med munnen full och låtsades som att detta var vad man alltid gjort.

Tyvärr så är vår ärm lite väl sliten så han halkade ur eftersom det är ett ganska stort hål så det finns inget att fästa truten i...
Men det gick finemang genom hela passet, Jonas stod stolpe och trots sin kraftansamlingar så flyttade Samson på sin husse utan större problem, haha!
Samson fick även lite belsatning och verkar inte bry sig det minsta. Men som jag sa till flera så tänker jag skynda långsamt... han är en plutt och jag vill själv hänga med på varje milimeter av träningen.
Jag är så nöjd med att han inte fått börja förrän nu (Kråkan som väntade i två år säger samma sak om sitt beslut, vi kråkor tänker lite lika...), det är så lätt att hamna på fel kant med för unga hundar, framför allt innan lydnaden och ledaskapet sitter. Samt hundens egen mognad i självaste skallen... Det är så lätt att överbelasta och det är ju sldrig kul för en figurant när hunden inte pallar med och plir passiv eller hyperaktiv...

Det är ju så, kan de inte lyda och gå fot, komma på inkallning, släppa på loss/stilla eller ta kontakt med föraren innan med ganska lätt störning samt inte är mentalt mogen, då kommer inlärning och resultat att dröja på sig i skyddet. Det blir så många fler konflikter om man mitt i allt ska börja slåss om ledaskapet under skyddspasset, det vill man ju inte! När man väl startar så vill man ju inte hålla på med basicgrejer i flera månader/år (om man nu kör 2 pass i veckan exempelvis) man vill ju vidare... Men brister det på vägen så tar det längre tid.

Sissi denna kloka kvinna har imponerat på mig, så färsk och så övertygad om att skyddet får vara, Roxy fick lite trasa med det är inte på en regelbunden basis. Bara lite paus från deras just nu ganska konfliktfyllda vardag med lydnad och massa annat skoj. Där mina vänner har vi en grann hund! Ujujujuj... Hon kan ta sig långt, framförallt med en så motiverad förare, jag tycker att det är ashäftigt hur hon kämpar med denna hund som verkligen INTE är en nybörjarhund.
Håll ögonen öppna mina vänner!!!!