fredag 29 maj 2009

Träning i Habo på söndag, längtar som en tokig!

Vatten? Är det sant??

Är man till hälften Golden Retriver så är man en naturlig apportör...

Nu har vi varit och simmat hundarna, Samson måste bygga muskler nu, han har en hälta sen träningen förra fredagen som inte vill ge med sig. Han är nog gör tung för sin egen kropp så det gäller att han bygger muskler i överflöd så han kan hantera självaste heffatyngden...

Har färgat håret själv... gick sådär.... vilken tur att balen är imorgon!

Träning i Habo på söndag, längtar som en tokig!

lördag 23 maj 2009

Det är ju lite som att ställa ut en ponny

Mammas gris kom 4:a och av den enkla anledningen att han är lite lös (ÄR DET SANT!!!!? HAHA!), men jisses vilken fin kritik han fick och domaren kom fram och pratade med oss sen och kommenterade att han var så substansfull och med otroligt vackra och väl utpräglade uttryck, framför allt ett mkt bra huvud och bra vinklar. Han sa att han var välvisad! YES in your face Peter! Jag skämmde inte ut dig helt... bara halft... thihi... Dock trivs jag bättre med att stå utanför med pipan... Men det korta korset jagar oss och något om hanlovarna... men han sa att det ska bli intressant att se vart den här tar vägen i framtiden;-)
Jag var hur stolt som helst och fick frågan om vart han kom ifrån flera gånger... mmmm mammas gris!
Nu ska vi släppa lite på utställningsbiten eftersom han kan grejen och älskar att få gå dessa varv i ringen, han måste få en chans att växa i sin kropp, det är mkt som ska hinnas med i den lilla (!!?) kroppen, bara på ett par veckor har huvudet breddat sig jättemycket! Så nu blir det simmning och fys och massa träning:-) Vi måste vara i form inför Väddö och framförallt vår kommande utmaning;-)
Det är ju lite som att ställa ut en ponny, så vi ställer oss än så länge frågande till SSM, men det är upp till våra älskade uppfödare om de vill ha med honom eller om han ska få ett år till på sig.
Vi blondiner kan inte riktigt vad som gäller...

Jag kan ju vara förste grooming-ansvarig istället och stå med schampoo och borsta mm i högsta hugg och piffa Beathalandare på löpande band. Det finns ju en hel del pärlor som antagligen ska vara med. Samson och Enja är tillfrågade om de kan tänka sig att bo i Hässleholm och käka morötter (Jonas mormor och morfar).

Imorgonbitti så lyfter vi till Magaluf!

torsdag 21 maj 2009

ÄNTLIGEN är husse hemma!

Stör inte är du snäll! Vi är lite upptagna...

Kärlek killar emellan...

På morgonen så tog jag en ordentlig promenad med mina älsklingar (9511 steg), för att rensa huvudet och släppa alla tankar... usch... Men nu känner jag mig lite bättre... det går i omgångar.
Nu ska vi ibäg och handla inför packandet och efter det så ska vi köra igång ordentligt med flytten.
Idag ska jag träna med Hanna och Pia på Halmstad BK, dags att köra igenom själva programmet.
Sen blir det grillning och mys på kvällen:-)

onsdag 20 maj 2009

Skogsmulle

Så är det någon som vill donera ett par miljoner till mig så ring!

Fick just ett antagningsbesked att jag inte kom in på den utbildning jag sökt.

Har insett att jag sen våren 2005 inte haft tur EN enda gång, när jag blir glad över något så kommer det alltid tillbaka i ansiktet som en fet käftsmäll.
Har inte ens vågat vara glad över lägenheten, antagligen så visste jag att det inte skulle bli ett lyckligt slut. Där hade jag ju rätt...
Det kan ALDRIG bli ett lyckligt slut. Sånt skit händer inte mig.
När jag vill något så spelar det INGEN roll hur gärna och hur hårt jag jobbar för det. Alltid så stöter jag på någon eller något som vill ta min energi och glädje ifrån mig.
Jag vågar inte tänka på hur det ska sluta.
Kanske får jag kassera en hund till, han är ju för bra för att vara sann...
Kanske så kommer jag aldrig lyckas få en utbildning... det är ju vad jag vill.
Kanske så finns det ingen mening med att kämpa, det är väl där det ligger...
Är det inte meningen att jag ska ha en relation eftersom allt kämpar ständigt emot att vi ska få leva tillsammans...
Jag kan verkligen inte se något slut på all min olycka...
Att få framgång ligger inte för mig. Det spelar ingen roll att jag försöker hitta något gott i allt som händer. Vilket jag alltid lyckats med, jag har ryckt på axlarna och fokuserat på det jag har. Men det är ju ständigt som om att det ska påpekas att jag saknar så mkt.
Igår så trodde jag att nu kan det inte bli värre. Vad som än händer så kan det INTE bli värre.
Idag så blev det värre.
Jag fick en så obehaglig känsla i kroppen, som när man sover och drömmer att man faller. Fick tag i soffan och det försvann efter ett par sekunder.
Men nu känns det verkligen inte som att min kropp orkar mer. NU får det INTE bli värre.

Så är det någon som vill donera ett par miljoner till mig så ring!

tisdag 19 maj 2009

HEMSIDAN HAR NYTT NAMN!

HEMSIDAN HAR BYTT NAMN TILL www.beathalandetsamson.dinstudio.se BARA SÅ NI VET ATT DEN FINNS KVAR! (STAVAS ENLIGT STAMTAVLAN NUMERA, MED ETT S!)

måndag 18 maj 2009

Nattsvart

Det känns verkligen som ett hål som öppnar sig under en. Jag kan ALDRIG ha tur... när lägenheten löst sig så kommer en käftsmäll igen.
Jonas fick avslag på sin förflyttning, han kommer alltså jobba i Ronneby och jag bo i Stockholm...
fan fan fan...

Nu beställer jag en pizza och deppar ihop för kvällen...

söndag 17 maj 2009

URMA fotade Samson i Habo på utställningen:-)

Ett härligt träningspass med lilleman, är supernöjd! Han körde både lydnad och sen skydd, två traspass och det sista gick verkligen super. Avslutade med rondering innan han fick komma till Peter, då sprang han som en skållad råtta! hihi
Testade att rondera fyra skul idag, gick super, var förvånad eftersom vi inte tränat det på evigheter... och så har vi bara ETT fungerande skul hemma...

Alla var verkligen jätteduktiga idag! Så kul att träffa alla... det blir så sällan numera:-P

Måste lägga in en eloge till Lottie och Cia där jag såg den största skillnaden! Vilken beslutsamhet och vilka otroliga framsteg, det krävs sin kvinna att få så fina resultat! Man blir ruskigt inspirerad när man tittar på dem, man lixom drömmer sig bort och hoppas att man har samma gnista och engagemang när man är på den nivån med Samson... ujujuj... tänk att orka så som de gör och sen ha så mkt över till alla andra!!?

Jag svängde in på Oskarström BK och körde igenom alla moment på vägen hem... känns skitbra just nu:-)

Neh nu ska jag ta en dusch och krypa till kojs med min bok.. eller så tittar jag på mer SATC...

lördag 16 maj 2009

Träning i Furusjö, söndag 14.00

Är man inte snygg i skyddsmask och försvarsmaktens regnställ... då blir man aldrig snygg!

Jag kommer att ansluta till SK Habo för ett inspirerande träningspas, som alltid när man är med dessa underbara filurer!

Körde lydnad och skydd idag, är supernöjd med Samson! Mammas gris är så gó att joba med:-)

Vi ses imorrn era träningsfreak!;-)



Stay safe!

tisdag 12 maj 2009

Några som ska till Åstorp och ställa?

Packa, packa, packa....

Träning idag igen, passar på att träna hopp när jag är hos Hanna:-)
Fungerar toppen:-)

Imorgon så bär det av till Stockholm:-)
Går upp 05.20 så hinner jag träna hund innan jag åker. Det är alltid bra att trötta ut Samson innan långresor, annars börjar han pyssla runtomkring Nyköping! Han lixom kryper ihop så mkt som det bara går så man inte ser honom och när man sen ska tanka och kikar in i bakluckan så har man helt plötsligt en pläd mindre... hmmm...


Är det någon mer som ska ställa i Åstorp? Vi funderar på det men har inte bestämt oss ännu, det blir ju att ställa honom själva... Är nog inga problem men det är ju skoj om man ser någon annan som man känner:-)
Svärmor kommer säkert vilja följa med och kommer med sin entusiasm höja stämningen på hela stället;-)

måndag 11 maj 2009

Men vi svängde bra!

Samson The King in action

Körde igenom BH-programmet, gick toppen!:-) Lite belöning mellan passerandet av gruppen, som visserligen bestod av noll människor. Men vi svängde bra iaf! :-)

Önskade att jag hade ett hinder hemma... det blir lixom ingen träning på den fronten:-P

Det gäller ju som sagt att hålla tungan rätt i i mun! ;-)

Nu måste jag ut och springa, annars kommer jag inte att göra det:-P

söndag 10 maj 2009

Vad tänker Samson?




Nu har jag varit och kollat på en lydnadstävling till, i studiesyfte såklart! Man lär sig jädrigt mkt av att titta på tävlingar! Men jag måste säga att jag är lite konfunderad över hur en (två på denna tävling) domare kan döma så olika i en klass från ekipage till ekipage...

Sen åkte jag och hem och plockade ut Samson, med min nya inspiration så blev det träning. INGÅNGAR är vår svaga punkt. Måste säga att jag är jättenöjd! Sen åkte vi och simmade och tog en långpromenad i Skedala... Tränade lite till och framförallt inkallningar, nu kommer själva grejen!

Jag kallar in och står i tävlingsposition, Samson kommer in och sitter ca 1 dm för långt bort, jag tittar bara framåt och väntar (ingen belöning i form av aktivitet från mig alltså), efter ca 6 sek så flyttar han in och sitter perfekt efter ca 1-3 sek kommer belöning. Kråkan och jag funderade på detta och det är klurigt. Vad tänker SAMSON att jag belönar? Att han sitter? Eller att han flyttade?

Jag vill ju att det ska vara att han sitter...

Hmm...

lördag 9 maj 2009

Hallonvägen 96


Idag blev det träning och massa foton tagna, sen tog jag och Hanna en prommis med hela ligan, på bilden har ni Samson, Baccardi och Whiskey! Baily var långt åt helv-ete borta och Enja vill inte ställa upp på bild.
Enja var helt slut och nu 21.28 så snarkade hon högljudt enligt bilden nedan:-)
Hoppas jag kan återkomma med massa söta bilder framöver när jag får skivan från Hanna.

Cia! Slå på eniro på Hallonvägen 96, Kungsängen :-)
Lägenheten är vår från den 1 juli om föreningen godkänner oss...

Dessa jädra sladdar!

Att man bara orkar vara så här ineffektiv, har inte gjort ett skit tills nu. Ska samla ihop mig och åka ut till Hanna för att träna lydnad, måste bara få lite inspiration...

Hade nog behövs klunka i mig 8 liter energidryck...

Kan inte fatta att flytten står runt hörnet, det blir så svårt att flyttstäda här nere och röja iväg grejer när Jonas inte är här... risk föreligger att jag slänger iväg något värdelöst som i slutändan visade sig vara inte fullt så värdelöst för honom. Dessa jädra sladdar och elektronikprylar och sjuuuuuuukt massa papper...
Få väl packa en säck med skit som han får gå igenom sen... typ...

Hörs!

fredag 8 maj 2009

Snålvatten.


Ujuj blodproven såg jättebra ut, så nu är det vidare till cellprovtagning och massa andra tester för nästa check... om det kan vara typ hormonellt...

Har tränat hund och promenerat halva dagen, jobbat också förstås men det var bara i 4 tim;-)
Hårdkörde det fria följet, både jag och Samson tycker att det är dööööötrist med det just nu... SÅ därav resultatet! Han går perfekt i position iaf:-)

Dagens bästa! Alla som känner Samson vet att snålvattnet rinner så fort det pratas om mat... Numera rinner det om man häller upp vatten... hmm...

Nu ska jag till Harry´t och käka med My och förhoppningsvis Mikaela om hon kommer från sjukhuset :-/

torsdag 7 maj 2009

Såååååååååå nöjd med träningen idag!


Vi åkte till Oskarström BK och tränade, ny plats och massa hundar. Samson skötte sig verkligen och vi kunde köra igenom alla moment utan större problem, lite stöttning vi ingångar och så...
Det känns jättebra just nu, han fungerar så super för tillfället! Han tar inte slut utan vill bara mer och mer för varje träningspass, tror det beror på mitt uppsving på humörfronten.
Det var en kvinna som kom och frågade lite om honom, mammas gris gör intryck! ;-) Hon sa att hon misstänkte Beathalandet *s*

Hanna pratade med facket idag, känns bra...

Just idag så är jag otroligt tillfreds och känner mig... tja... lycklig... :-)
Idag så har jag packat tre lådor oxå... ska försöka göra lite varje dag....

INGEN återvändo!


Tänk att han var så här liten... liten och liten... mindre iaf.

Nope... nu har jag lagt ut 450 kronor och därmed så har jag kanske eller kanske inte kapat mig själv vid knäskålarna... hmmm...
Har varit hos läkaren idag, det står inte rätt till med min kropp så de har tagit massa prover och imorgon så har jag en telefontid med läkaren.
Utöver det så har jag handlat 9 flyttkartonger och en klicker till Samson, dags att klicka in den lilla skiten:-P

Nu får jag nog komma igång med dagen på riktigt!

Vi hörs!

onsdag 6 maj 2009

Spår och regnfyllda promenader...




Mammas gris i regnigt Halmstad.

Idag så tog jag en långpromenad med Samson, kom upp i 9100 steg så jag var nöjd, men när jag kom hem så pajade magen ihop igen när jag drack vatten så det kom upp igen. Fint!
La ut ett spår i regnet så jag skulle få träna på att spåra i halv storm och regn, men regnet försvann och lämnade stormen kvar. Gick så där, bra men med lite slarv, har aldrig väntat så länge med liggtiden visserligen... Men sen körde vi lydnad och det känns verkligen superbra just nu, det har gett så otroligt mkt att träna med Hanna. Hon är en sån där frisk fläkt och som pricken över I:et så är hon ödmjuk. Man kommer så långt när man kan ha utbyte av varandra, jag är bra på en sak och hon på en annan så tar man av varandra så blir man en bättre förare!

Tänk om alla fick ha det så? Själv är jag sååååå otroligt lyckligt kottad på den fronten!
Får nog tacka min mor för det, det var hon som ringde Peter och på den vägen kom Samson in i mitt liv och med honom en hel drös med underbara människor:-)

Sen har vi ju Kråkan... mmmm... pudding!

Läääääääängtar till vi flyttar! Det är knappt en månad kvar nu! Hihi!

tisdag 5 maj 2009

Weee this is a fun day!



Beathalandet Hubbe läser lusen av figuranten Richard.

Jippi! Någon form av magsjuka... fint... misstänker att det kan vara min magkatarr som slagit ut systemet eftersom jag mår ok så länge jag inte försöker stopp in lite energi i kroppen...

Regn idag, måste ut och lägga spår! Måste! Det kan onekligen regna på tävling så det gäller att passa på! Det är ju bara att försöka hålla igen truten om det vill sig illa:-P

Tänk att en dag kan vara så bra och nästa skit?

måndag 4 maj 2009

Varning för Jeanette!


Mötet avklarat och nu blir det facket, känns skönt att man har gett alla en chans att tala för sig och nu har jag verkligen förstått vart all information kommer ifrån.
Att läsa folk är lite av min grej, så nu är det solklart.

Kan efter detta möta också utan betänkligheter gå vidare och det gäller bara att säga så som jag har upplevt det. Eftersom jag uppfattat det som så att folk har uttalat sig om mig på väldigt lösa grunder så kan ju jag uttala mig om folk på fasta grunder.

By the way så vill jag varna alla för följande egenskaper hos mig som jag numera är medveten om:
  1. Jag är en besserwisser.
  2. Jag har stora problem att samarbeta med folk eller att arbeta i grupp.
  3. Jag är olämplig att jobba inom säkerhetsbranschen.
  4. Jag är för ung för att vara så rak och ärlig som jag är, det ska man bli på ålderns höst.
  5. Ovanstående kan kopplas till att jag satte ner foten när det snackades skit om andra bakom deras ryggar, alltså så sätter jag mig över andra som vill sprida rykten och få andra att framstå i dålig dager. Vilket folk upplevt som väldigt obehagligt, att en tjej har skinn på näsan (ordval av deltagande person på mötet).
Men nu så!

Bättre nyheter då!

Samson gjorde überframsteg på dagens träning, jag var så glad att jag höll på att spricka! Han har fattat hopp galant, han kan tom appoteringen över hinder á la IPO/BSL (med lite stöttnning efter hindret med kommando "hit")
Läggandet börjar ta form, han har fått upp farten och nu ska det bara appliceras i momentet.

Mötet med banken gick jättebra! Jonas är min ängel och mitt ankare! Innan onsdag så äger vi kanske vår första lägenhet tillsammans... helt otroligt!

Kram på er alla som finns där för mig!

Nu ska jag bara samla energi!

söndag 3 maj 2009

Graciösa Samson The King



Mammas gris! Kanske inte på hans smidigaste dag...
Nu börjar det dra ihop sig.... känner att jag ligger efter... hmmmm...

Imorrn så är det möte med min gamla chef och planerare, ska ta upp allt som varit skit och visa mitt stöd till mina gamla jobbarkompisar. Nu när jag ändå har energi så får jag passa på.

Önska mig ett sjuhelsikes lycka till! Hanna följer med... känns skönt:-) My är en klippa!

lördag 2 maj 2009

Idag träffade jag en sjukt stor hund...






Det var en intressant dag, jag har aldrig träffat den här rasen... då har man ändå varit på Hundcenter.

Man vill ju inte vara den som är den så jag var först fram för att hälsa och presentera mig, alla andra var ju så sega in i stallet.

Stay safe!

fredag 1 maj 2009

Årets första dopp!



Japp efter ett hårt lydnadspass igår så drog jag och hundarna till Ön och badade! Årets första dopp för mina älsklingar och själv så var jag dyngsur utan att ha satt en tå i vattnet, märkligt....

Samson överbevisade sig själv och är nu ännu mer övertygad om att han är en golden, fint... tack Bacci!

My gav mig ett tips gällande inkallningen, hon är en klurare den tjejen! I´m so proud to have a friend like that! Men så märks det på hennes resultat att hon är erfaren och duktig! Kolla gärna in henne på www.kennelblagul.se eller hennes nystartade firma www.hokagarden.se!

Idag har jag lagt två spår och tränat vidare på lydnaden, ujujujuj vad det är mycket man måste tänka på i denna gren... Jag och Samson kämpa lika hårt båda två och ändå så blir det pannkaka titt som tätt! haha! Vi håller på att slipa liggteknik... men det går på röven... på ren svenska... Men men.. om ett par år så...

Spår 1 var 500 steg och 7 vinklar med liggtid på 45 min, löste allt utom en vinkel som han hade lite problem med. Lägger numera bara lite godis efter varje vinkel.

Spår 2 var 300 steg och med 11 vinklar med liggtid på 20 min. Ett impulsspår. Han löste alla vinklar utom en där jag råkade dra upp tempot av misstag... *suck* typiskt mig!
Har avslutat med en slutapport och håller på att köra in "visa" i spårslutet, så han kan visa flera gånger. Börjar se bra ut. Det fungerar dock bättre i köket... men men mammas lilla gris är ju en liten gris ännu;-)

Nu ska vi till skåne!

Tjoho!